РУСИЈА

Јутјуб 2024. године блокирао више од 80 руских канала

Јутјуб је од почетка 2024. године блокирао више од 80 руских канала, саопштила је руска Савезна службе за надзор комуникација, информационих технологија и масовних медија (Роскомнадзор).
Sputnik
„Број руских канала које је блокирао сервис за видео-хостинг повећао се ове године, тако да је од почетка 2024. године ограничен приступ за 83 руске интернет странице“, наводи се у саопштењу.
Роскомнадзор додаје да Јутјуб масовно блокира канале руских државних медија, странице познатих руских писаца и уметника који подржавају Русију и дејства власти.
Јутјуб је од 2020. године ограничио приступ каналима као што су „Соловјов лајв“, „Крим 24“, РТ, РБК, НТВ и званични канал Савета Федерације.
„Рестриктивним мерама крше се кључни принципи слободног ширења информација и несметаног приступа њима. Овакви поступци видео-хостинга су неприхватљиви и представљају чин цензуре“, истиче се у саопштењу.
Истовремено, до дана са Јутјуба још увек није уклоњено више од 61,3 хиљаде забрањених материјала, који садрже лажне информације о специјалној операцији, екстремистичке материјале, пропаганду нетрадиционалних сексуалних преференција и садржаје о умешаности малолетника у незаконите радње.
Погледајте и:
Коментар