- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јутјуб 2024. године блокирао више од 80 руских канала

© Sputnik / Ramil SitdikovЛого Јутјуба
Лого Јутјуба - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
Пратите нас
Јутјуб је од почетка 2024. године блокирао више од 80 руских канала, саопштила је руска Савезна службе за надзор комуникација, информационих технологија и масовних медија (Роскомнадзор).
„Број руских канала које је блокирао сервис за видео-хостинг повећао се ове године, тако да је од почетка 2024. године ограничен приступ за 83 руске интернет странице“, наводи се у саопштењу.
Роскомнадзор додаје да Јутјуб масовно блокира канале руских државних медија, странице познатих руских писаца и уметника који подржавају Русију и дејства власти.
Јутјуб је од 2020. године ограничио приступ каналима као што су „Соловјов лајв“, „Крим 24“, РТ, РБК, НТВ и званични канал Савета Федерације.
„Рестриктивним мерама крше се кључни принципи слободног ширења информација и несметаног приступа њима. Овакви поступци видео-хостинга су неприхватљиви и представљају чин цензуре“, истиче се у саопштењу.
Истовремено, до дана са Јутјуба још увек није уклоњено више од 61,3 хиљаде забрањених материјала, који садрже лажне информације о специјалној операцији, екстремистичке материјале, пропаганду нетрадиционалних сексуалних преференција и садржаје о умешаности малолетника у незаконите радње.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала