ЕУРО 2024

„Златни брк“ за Месијевог наследника „Уникат!“

Драгослав Степановић Степи имао је можда и најлакши задатак у досадашњем току Европског првенства приликом доделе Златног брка који је отишао у руке чуда од детета, 16-годишњег Ламина Јамала. Гол за анале и ТВ шпице, гол за историју европских и светских првенстава, јер га је постигао најмлађи икада - ас Шпаније и Месијев наследник.
Sputnik
Лева нога, Барселона, таленат који се види на прву лопту, голим оком. Каква смелост и дрскост, из чиста мира распалити по лопти са 25 метара, а немате ни 17 година, и лопта заврши у гордњем десном углу Мањановог гола, на месту где се спајају пречка и статива.
То је магија, то је таленат, то је будућа звезда светског фудбала - нема дилему Драгослав Степановић Степи. Спутњиков и његов "Златни брк" одлази право у руке шпанског крилног нападача.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали „Златни брк“ по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
Будући светски играч, он не убацује лопту у 16 метара, па ко је најближи он шутира или избацује. Он пронађе играча играча ког нико не може да спречи да да гол, или сам постигне погодак. Такав играч данас је реткост, а опет као Меси долази из Барселоне. Они су неуморни, имају тренера и скауте који имају капацитет да пронађу такве играче и није чудо да је већ добио дугорочни уговор из кога ће тешко бити да га неко купи, рекао је Степи за Спутњик.
Јасно је да је Барсин драгуљ направио разлику у полуфиналу против Француске, и да је на најбољи могући начин одговорио на "прозивке" Адријена Рабиоа, који је рекао да ће Јамал морати више да уради за финале.
Није било приче ван терена, већ искључиво тамо где је најпотребније у тој зеленој гладијаторској арени, где је од 22 гладијатора одскочио један дечак, будући светски ас, наследник Леа Месија.
СПОРТ
Генералка у Москви – Партизан у последњем минуту „испустио“ Локомотиву
Коментар