ЕКОНОМИЈА

Колапс стиже и до Србије: Очекују се одступања од планираног реда летења - ови летови на удару

Ер Србија саопштила је да се данас очекују извесна одступања од планираног реда летења, пошто су се глобални технолошки проблеми са софтвером који су погодили авио-компаније, банке и медије широм света одразили и на рад појединих аеродрома до којих лети Ер Србија.
Sputnik
У овом тренутку, од дестинација из мреже Ер Србије, саобраћај је посебно отежан на појединим аеродромима у Шпанији, као и у Берлину, Амстердаму и Цириху.
Као последица тога, може доћи до фазних кашњења и даљег неповољног утицаја на нормално одвијање саобраћаја, наводи Ер Србија и додаје да је, на пример, аеродром у Цириху затворен данас до 20 часова по локалном времену.
Ер Србија се извињава путницима због најављених одступања од планираног реда летења, до којих долази због околности које су ван контроле српске националне авио-компаније.
Сви путници који евентуално буду изгубили своје конекције, биће преусмерени на алтернативне летове.
Надлежне службе Ер Србије предузимају све што је у њиховој моћи да се очува редовност саобраћаја, у складу са планираним редом летења.
За више информација, путници се могу обратити Контакт центру Ер Србије на 0800 111 528 из Србије, на +381 11 311 21 23 из иностранства, посетити сајт аирсербиа.цом или странице Ер Србије на друштвеним медијима, наведено је у саопштењу.
Широм света пријављени су данас проблеми и прекиди у ИТ мрежама, укјучујући банке, телекомуникационе компаније, медије и авио-компаније.
ДРУШТВО
Глобални прекид у ИТ систему: „Краудстрајк“ тврди - потребно време да се системи поново покрену
Погледајте и:
Коментар