СПОРТ

Зорана и Дамир освојили злато за Србију!

Зорана Аруновић и Дамир Микец, српски стрелци, освојили су златну медаљу на актуелном такмичењу победом над Јусуфом Диркецом и Севалк Тархан резултатом 16:14 у дисциплини ваздушни пиштољ микс.
Sputnik
После велике драме Зорана Аруновић и Дамир Микец, освојили су најсјајније одличје, уједно прво са овог такмичења у каријери српске стрелкиње.
Добро су почели српски стрелци, а онда су посустали и Турци су тада направили страшну серију и повели 8:2. Није се предао српски тим и преокренуо је, али онда је виђена права драма у завршници.
На 12:12 боље су пуцали турски стрелци и стигли су до меч лопте, али онда следе два боља пуцања српског тима и историјска победа.
Храбро су се борили Зорана и Дамир, смењивали су се када је било најпотребније. Чинило се да је преломни моменат био лош пуцањ Туркиње, а потом је све завршио Дикец који је подбацио у последњој серији.
Последњи пуцањ пресудио је победника, а Зорана и Дамир пали су загрљени и славили са сузама у очима.
Заслужили су Аруновић и Микец злато од ког нису одустали и када је деловало да је оно предалеко и у Србију се враћају окићени златом. Бронзана медаља отишла је Индији која је савладала Кореју.
Србија је тренутно на 15. месту по броју медаља, али ово је тек почетак!
СПОРТ
Зорана и Дамир донели злато Србији, баскеташи убедљиви против САД, порази ватерполиста и одбојкаша
Коментар