СПОРТ

Историјска брука на Играма у Паризу – Италијанка у сузама предала борбу мушкарцу: „Није праведно“

Олимпијске игре у Паризу из дана у дан доживљавају посрнуће на свим фронтовима, од којих је последњи у низу – историјски! Италијанска боксерка Анђела Карини, предала је борбу ривалу, за ког је биолошки доказано да је мушкарац, а бори се са женама. Самим тим, никога не сме да изненади или да зачуди њена одлука, што је у сузама одлучила да се повуче.
Sputnik
Један снажни десни кроше Иман Халиф из Алжира, био је довољан да избаци из такта Италијанку Карини, које је упорно наглас понављала: „Није праведно, није праведно“.
Јасно је на шта се односило, на лакрдију и историјску бруку и срамоту организатора Олимпијских игара у Паризу, који су дозволили Алжирцу да се нађе у рингу са женама.
На претходном Светском првенству у Њу Делихју, Иман Хелиф, је дисваклификована, јер је пала на тесту полне подобности.
Резигнирана Италијанка у сузама, видно бесна и разочарана, остала је доследна и одбила је да пружи ривалу руку. Претходно је судија подигао руку победнице или победника, како вам драже и лепше, и истинитије.
И у том једном ударцу који је Карини примила директно у лице, огољена је сва брука и срамота организатора Олимпијских игара, који је допустио да мушкарца бије жене пред милионским аудиторијумом.
Колико је све скандалозно и поражавајуће, најбоље дочарава изјава италијанске боксерке.
„Навикла сам да примам ударце и навикла сам на бол, али никада нисам претрпела тако јак ударац. Ушла сам у ринг да се борим. Нисам одустала, али ме је ударац превише заболео, па сам рекла да је доста. Одлазим одавде високо уздигнуте главе“, изјавиле је Анђела Карини.
СПОРТ
Ђоковић упркос повреди надиграо Циципаса за полуфинале, баскеташи уписали две победе!
Коментар