СПОРТ

Срби у Русији учествовали у победама и у поразима – Станковићу пао мрак на очи /видео/

Одигране су четири утакмице групне фазе Купа Русије, у три су учешће имали српски тренери.
Sputnik
Дејан Станковић и његов Спартак убедљиво су стартовали у Групи А, дочекали су градског ривала Динамо и победили са 3:0. Голове су постигли Костариканац Манфред Угалде у 37, Парагвајац Хесус Медина из пенала у 68. и домаћи играч Павел Маслов у 75. минуту.
У стартној постави Спартака био је српски репрезентативац Срђан Бабић, али је замењен у полувремену, док је за госте у другом полувремену заиграо 19-годишњи Новосађанин Милан Мајсторовић.
У центру пажње московског дербија нашао се Дејан Станковић, бивши тренер Црвене звезде који сада води Спартак из Москве, јер је вербално напао стручни штаб гостујућег тима, ка ком је кренуо чак и физички да се обрачуна, а све су забележиле камере. Станковић је упутио салву псовки на српску, да би затим завршио у клинчу са помоћним тренером Динама Роланом Гусевим.
У групи Ц порази двојице српских тренера. Марко Николић је са екипом ЦСКА гостовао у Краснодару и изгубио са 1:0. Стрелац гола у 52. мимнуту био је Кевин Пина са Зеленортских Острва, а цео меч за Московљане одиграо је Милан Гајић.
Ахмат је у Грозном савладао са 4:1 госте из Нижњи Новгорода, које је с клупе водио Саша Илић. За домаћи тим играо је од првог минута играо Мирослав Богосавац, док је за госте у наставку меча заиграо Огњен Ожеговић.
У групи Б Химки је као домаћин савладао Оренбург голом Буте Магомедова у 90. минуту, цео меч за Химки одиграо је Петар Голубовић, некадашњи омладински и млади репрезентативац Србије.
СПОРТ
Станојевић нашао кривце за историјски дебакл – све сем себе: „Ја знам како се улази у Лигу шампиона“
Коментар