- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Станојевић нашао кривце за историјски дебакл – све сем себе: „Ја знам како се улази у Лигу шампиона“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалски тренер Александар Станојевић
Фудбалски тренер Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2024
Пратите нас
Партизан је завршио учешће у Лиги шампиона за ову сезону, Динамо је био убедљиво славио и у Београду и укупним резултатом 9:2 је избацио црно-беле, а тренер Александар Станојевић је на конференцији за медије критиковао играче.
Партизан је доживео најтежи пораз у историји квалификационих двомеча, никада досад није примио девет голова – досадашњи рекорд је држао Фејенорд са осам погодака.
Кривце за такав исход Станојевић је нашао у играчима које има на располагању, иако је у актуелном прелазном року, по доласку на клупу црно-белих, у своју екипу примио чак седморицу новајлија, уз осмог Жоаа Грималда потписаног на дан дуела са Динамом.
„Шта рећи после оваквог двомеча и данашњег пораза. Ово је наша реална слика. Они су друга брзина у односу на нас. Нисмо једноставно могли да им парирамо“.
Наредни је Лугано, а Партизан је тренутно хиљадама миља далеко од игре која је потребна за Европу.
„Ми немамо луксуз да размишљамо ни о чему, већ само о нама, не само о Лугану. Како ствари стоје, не можемо никоме у Европи да парирамо, нисмо за Европу сада. Лугано је екипа која је у бољој ситуацији него ми, али морамо да размишљамо само о нама“.
Видно је да многи играчи не играју на потребном нивоу, то констатује и Станојевић:
„Морамо да променимо играче који су и у прошлости показали да не могу да се изборе са Европом и да не могу да играју на том нивоу. Доста играча има уговоре, тешко је све променити. Сачекаћемо још један прелазни рок да наметнемо оно што ја желим. У фудбалу нема времена, свестан сам свега, патимо. Покушали смо са сличним играчима, није ишло“.
Ово је био најубедљивији пораз екипе Партизана у двомечима европских такмичењима…:
„Мислите да је Динамо лак противник? Ово је такмичење за Лигу шампиона. И да смо изгубили данас са 1:0, иста би ми слика била. То је екипа која је изгубила 5:0 од Нордсјеланда, то је екипа која је показала да не може да игра Европу. Динамо Кијев је озбиљан клуб“.
Поново Алдо Калулу и Јунг Џун Гох нису допринели ништа у фази напада, овај пут је слабо играо и Матеус Салдања.
„Није нико донео напред. Можемо да кажемо да смо за нијансу били опаснији него у Пољској. Нисмо успели да било шта урадимо у противничких 16 метара. Много сам ствари прошао, знам где су проблеми, знам како да их решим. Потребне су одређене ствари да се десе, да се неке ствари испуне, да се иде напред, а не назад. Показао сам много пут да знам како се игра у Европи и како да се презими. Знам како се улази у Лигу шампиона и знам када сам имао проблеме како сам их решавао“.
Станојевић је подвукао причу о актуелној ситуацији у играчком кадру.
„Дефинитивно се показало да ова група играча мора да се промени. На исти начин се и прошле године испало из Европе. Ако хоћете да успете, морате да мењате, не могу ја после три дана да идем. Нису могли тада да изнесу, не могу ни сада. Треба нова селекција играча да се направи“.
Станојевић је истакао забринутост и када је реч о Суперлиги.
„Мислим да сада нисмо конкурентни ни за Суперлигу. Могу себи то да дозволим да кажем да нисмо спремни из више разлога. Међутим, зато сам и дошао, да се поправи, али нисам очекивао овакву ситуацију. Ово је тешка ситација из које ћемо, надам се заједничким снагама кренути у оно што смо се договарали пре него што сам дошао“, закључио је Станојевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала