Специјална операција у Украјини

Русија у УН: Запад оправдава терористичке нападе Украјине на Курску област

Западни покровитељи хунте Зеленског „фактички оправдавају“ терористичка дејства које Кијев западним оружјем извршава у Курској области, саопштио је заменик сталног представника Русије у Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански.
Sputnik
„Западни спонзори хунте Зеленског не само да не критикују њена терористичка дејства, већ их практично оправдавају. Права терористичка шема“, рекао је Пољански на седници СБ УН.
Према његовим речима, Москва је више пута објављивала информације које су потврдили представници афричких држава и европских органа реда, на пример, Европол да оружје које западне земље шаљу Украјини пада у руке злочиначких и терористичких група у различитим светским регионима.
„Апелујемо на релевантне стручњаке УН органа да макар не игноришу ове податке, већ да пажљиво проуче и процене улогу западних специјалних служби и њихових украјинских штићеника у организацији и подршци терористичких напада“, поручио је Пољански.
Оружане снаге Украјине су у уторак ујутру покушале да се пробију на територију Курске области. Истог дана руско Министарство одбране известило је да су украјински војници са око 300 војника, уз подршку 11 тенкова и више од 20 оклопних возила, напали положаје јединица које покривају руску државну границу у подручју насеља Николаево-Дарино и Олешња. Према речима вршиоца дужности губернатора Курске области Алексеја Смирнова, граничари и Оружане снаге Русије су на граници уништиле 16 јединица украјинске технике.
Руско Министарство одбране у среду је саопштило да су током ноћи јединице Оружаних снага Русије, заједно са граничним службама ФСБ Русије, наставиле да уништавају оружане формације противника у суседним подручјима Курске области. Одељење је појаснило да су губици украјинске војске износили 260 екстремиста и 50 оклопних возила, укључујући седам тенкова, осам оклопних транспортера и три пешадијска возила.
Специјална операција у Украјини
Путин разговарао са в.д. губернатора Курске области: Ситуација захтева храброст и присебност
Погледајте и:
Коментар