- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин разговарао са в.д. губернатора Курске области: Ситуација захтева храброст и присебност

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је са в.д. губернатора Курске области Алексејем Смирновом како би и од њега добио информације о томе каква је тренутна ситуација у тој области после напада украјинских снага.

„У целини ми је познато каква је ситуација у Курској области, она захтева од руководства регона храброст и присебност, само искуство није довољно“, рекао је Путин у разговору са Смирновом који је вођен путем видео-везе.

Путин је од в.д. губернатора тражио информације о организацији штаба и координацији органа власти.
Рад на евакуацији људи у региону одвијао се даноноћно, траје и сада, у привременом смештају има места, известио је Путина в.д. губернатора региона Алексеј Смирнов.
Према његовим речима, практично сви региони Русије помажу у евакуацији становништва.

„Оперативни штаб непрестано координише ситуацију у Курској области. Сталну подршку региону пружају премијер Русије Михаил Мишустин, помоћник руског председника Алексеј Дјумин и министар одбране Андреј Белоусов“, истакао је Смирнов.

Претходно, Путин је јуче одржао састанак са Владом, као и са секретарем Савета безбедности Русије Сергејем Шојгуом, министром одбране Андрејем Белоусовом, председником Националног антитерористичког комитета Александром Бортњиковом и начелником Генералшаба Валеријем Герасимовом.
Оружане снаге Украјине су у уторак ујутру покушале да се пробију на територију Курске области. Истог дана руско Министарство одбране известило је да су украјински војници са око 300 војника, уз подршку 11 тенкова и више од 20 оклопних возила, напали положаје јединица које покривају руску државну границу у подручју насеља Николаево-Дарино и Олешња. Према речима вршиоца дужности губернатора Курске области Алексеја Смирнова, граничари и Оружане снаге Русије су на граници уништиле 16 јединица украјинске технике.
Руско Министарство одбране у среду је саопштило да су током ноћи јединице Оружаних снага Русије, заједно са граничним службама ФСБ Русије, наставиле да уништавају оружане формације противника у суседним подручјима Курске области. Одељење је појаснило да су губици украјинске војске износили 260 милитаната и 50 оклопних возила, укључујући седам тенкова, осам оклопних транспортера и три пешадијска возила.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала