ДРУШТВО

Бегунац кога је ликвидирала француска полиција побегао из психијатријске болнице

Тужилаштво у граду Бордоу на југозападу Француске саопштило је данас да је мушкарац, кога је ликвидирала полиција јер је наоружан ножем претио пролазницима и полицији, пре инцидента побегао из психијатријске болнице у том граду.
Sputnik
"Утврђен је идентитет убијеног изгредника. Реч је о Матје Д. старом 44 године, са пребивалиштем у насељу Бриж у департману Жиронд, који је побегао из психијатријске болнице 'Шарл Перен' у којој је био хоспитализован", потврдила је државна тужитељка Фредерик Портери, преносе медији.
Према хронологији коју је утврдило тужилаштво, менаџерка једне продавнице у близини стадиона Ж. Ж. Шабан Делмас у Бордоу, пријавила је полицији да је непознати мушкарац украо нож са дугом оштрицом из њене продавнице.
"Око 19.30, док је патрола полиције из бригаде за борбу против криминала (БАЦ) стигла на лице места, појединац је наводно махао ножем на претећи начин, а затим покушао да побегне", саопштило је тужилаштво.
Одбијајући да се повинује наређењима полицајаца и да одбаци нож, мушкарац је кренуо према једном полицајцу покушавајући да га повреди.
Најпре је погођен гуменим метком, а затим је на њега из ватреног оружја пуцао други полицајац испаливши три метка која су усмртила нападача, пренео је Танјуг.
Погледајте и:
Коментар