РУСИЈА

Мини дронови – велика претња: Специјализованим руским мецима против малих летелица

„Ростех“ је на форуму „Армија 2024“ представио специјализоване противдронске метке за сачмарице, саопштила је новинарима прес-служба руске државне корпорације.
Sputnik

„На изложби су приказана два метка за уништавање малих беспилотних летелица – „ИГЛА АнДр“ и „ИГЛА Вектор АнДр“. Оба су калибра 12/76 и гађају нисколетеће беспилотне летелице“, наводи се у саопштењу.

Директор комплекса конвенционалног наоружања, муниције и специјалних хемикалија „Ростеха“ Бекхан Оздојев изјавио је да мини-дронови представљају велику претњу, као и да борба против њих стандардним средствима, на пример, конвенционалним противваздушним ракетама, није увек ефикасна.
„Због тога 'Ростех' прави алтернативна средства – мини-ракете, системе за електронско ратовање, као и специјализовану муницију, укључујући и за малокалибарско оружје. Ојачани меци са побољшаном ефикасношћу допуњују ту линију “, објаснио је Оздојев.
Брзина метка износи најмање 435 метара у секунди, а максимални домет гађања циља је најмање 100 метара.
Подсетимо, у конгресно-изложбеном центру „Патриот“ у Москви отворен је војно-технички форум „Армија 2024“, који ће трајати од 12. до 14. августа.
РУСИЈА
Чамац се претвара у дрон: Русија производи мултифункционална беспилотна пловила
Погледајте и:
Коментар