Специјална операција у Украјини

Борис Џонсон: Дозволите Кијеву да гађа циљеве на територији Русије

Бивши пермијер Велике Британије Борис Џонсон, коментаришући напад Украјине на руску Курску област, позвао је Запад на дозволи Кијеву да користи западно оружје како би гађао циљеве на територији Руске Федерације како би „завршио посао“.
Sputnik
Џонсон је напад Украјине на Курску област назвао „најбољим вестима за дуго времена“.
„Једини начин да се зауставе руске бомбе је напасти на авиобазе одакле лете руски авиони. А једини начин да се нападну те базе јесте да се искористи западно наоружање које Украјина има. Добили су од Американаца системе `атакамас`, од Британаца ракете `сторм шедоу`, зашто им не дозволити да гађају објекте на територији Русије?“, написао је Џонсон у ауторском чланку са „Дејли мејл“.
Џонсон је такође рекао и да украјинска војска није могла на прави начин да пружи отпор Русима јер је запад приморавао Кијев да се „туче са једном везаном руком“.
Уједно је и позвао да се обустави са свим тим „полумерама“ и кашњењима по питању испорука оружја и омогући Кијеву да „доврши започети посао“, а то је да се дозволи Кијеву да искористи све инструменте које је Запад Украјини већ дао.
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјинци се повлаче са положаја у Херсонској и Николајевској области; уништен мост код Курска
Коментар