- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Борис Џонсон: Дозволите Кијеву да гађа циљеве на територији Русије

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаБивши лондонски градоначелник Борис Џонсон и кандидат за будућег премијера Велике Британије
Бивши лондонски градоначелник Борис Џонсон и кандидат за будућег премијера Велике Британије  - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2024
Пратите нас
Бивши пермијер Велике Британије Борис Џонсон, коментаришући напад Украјине на руску Курску област, позвао је Запад на дозволи Кијеву да користи западно оружје како би гађао циљеве на територији Руске Федерације како би „завршио посао“.
Џонсон је напад Украјине на Курску област назвао „најбољим вестима за дуго времена“.
„Једини начин да се зауставе руске бомбе је напасти на авиобазе одакле лете руски авиони. А једини начин да се нападну те базе јесте да се искористи западно наоружање које Украјина има. Добили су од Американаца системе `атакамас`, од Британаца ракете `сторм шедоу`, зашто им не дозволити да гађају објекте на територији Русије?“, написао је Џонсон у ауторском чланку са „Дејли мејл“.
Џонсон је такође рекао и да украјинска војска није могла на прави начин да пружи отпор Русима јер је запад приморавао Кијев да се „туче са једном везаном руком“.
Уједно је и позвао да се обустави са свим тим „полумерама“ и кашњењима по питању испорука оружја и омогући Кијеву да „доврши започети посао“, а то је да се дозволи Кијеву да искористи све инструменте које је Запад Украјини већ дао.
Руска војска на подручју СВО - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјинци се повлаче са положаја у Херсонској и Николајевској области; уништен мост код Курска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала