СПОРТ

Званично: Звезди стигло појачање из Русије

Вања Дркушић, словеначки репрезентативац, званично је стигао у Црвену звезду као позајмљени фудбалер руског Зенита.
Sputnik
Из Сочија, преко Зенита, Вања Дркушић стигао је до Србије односно Црвене звезде у којој ће провести наредних годину дана на позајмици.
Репрезентативац Словеније игра на позицији штопера, а о његовим квалитетима говорио је и Митар Мркела, спортски директор клуба.
„Црвена звезда је желела Вању Дркушића и Вања Дркушић је желео Црвену звезду. Има искуство играња за репрезентацију Словеније, био је одличан на Европском првенству, један од најбољих у својој екипи. Место му је у Црвеној звезди и са њим ће наша одбрана бити још јача. У Црвеној звезди могу да играју само они који су одмах спремни да одговоре свим захтевима и тежини дреса. Звезда није лака, траже се играчи који праве разлику, и Дркушић је један од њих. Од самог почетка и првих разговара, Вања је потенцирао колико воли Звезду и колика му је жеља да дође овде. То је веома важно, јер је Звезда клуб са много емоција. Вања препознаје то, пренеће емоције на терен и допринети томе да Звезда буде јача“, истакао је Мркела.
О првим утисцима после потписивања уговора говорио је и Дркушић који ће носити дрес са бројем 33.
„Потписом за Црвену звезду остварујем дечачки сан. Срећан сам што сам овде и једва чекам да почнем да тренирам. Иза мене је одлично лето, прво са репрезентацијом где смо на Еуру направили одличан успех који се и није очекивао од нас. Затим сам потписао са великим Зенитом и хвала Богу - пустили су ме да дођем у Звезду. Једва чекам да обучем Звездин дрес, истрчим пред пуну Маракану и помогнем клубу да уђе у Лигу шампиона. Пратио сам Звезду наравно, поготово у Европи. Верујем да ћу се брзо адаптирати, јер доста већ играча познајем, Тимија из репрезентације најбоље. Остварио сам дечачки сан и једва чекам да истрчим на терен“, истакао је Дркушић.
Словеначки штопер каријеру је почео са 16 година у Херенвену, да би потом играо у Рендеу и Браву где је нарочито скренуо пажњу на себе.
СПОРТ
Ђоковић и Алкарас играју са легендама
Коментар