СПОРТ

Бизарна побуна Украјинаца: Не желе судију који је судио Србији и Русији

Украјински фудбалски клуб Крибвас тражи да том тиму на међународној сцени не суди Арда Кадешлер, турски судија, јер је он био главни арбитар на мечу Србије и Русије који је одигран 21. марта.
Sputnik
Бизарну побуну направио је Крибвас који је издао саопштење у ком се наводи да сматрају како је недопустиво да Кадешлер буде судија на мечевима њиховог тима.
„ФК Кривбас затражио је од УЕФА да замени турског судију Арду Кардешлера, одређеног за меч плеј-офа Лиге конференција 2024/2025 између Кривбаса и шпанског Бетиса, који ће се одржати следећег четвртка, 22. августа, у граду Кошице.
СПОРТ
Несуђени „српски син“ донео радикалну одлуку
Сазнали смо да је овај судија судио пријатељску утакмицу између Русије и Србије 21.3.2024. у Москви, у Русији. Због тога сматрамо недопустивим да се овај арбитар укључи у рад на утакмици у којој ће учествовати украјински фудбалски клуб.
У сезони 2023/2024, ФК Кривбас је добио право да представља Украјину на међународној сцени. Међутим, суђење наше међународне утакмице од стране судије који је радио на утакмици у којој су учествовали Руси, чак и директно у Русији, дискредитује цео наш клуб пред свим навијачима Кривбаса.
Кривбас је о ситуацији обавестио и Украјински фудбалски савез и Судијски комитет Савеза. Верујемо да ће здрав разум победити“, наводи се у саопштењу клуба.
Фудбалске репрезентације Србије и Русије пријатељски меч одиграле су пре готово пет месеци и невероватно је да се украјински клуб жали због тога.
Са друге стране у више наврата се украјинским клубовима и спортистима излазило у сусрет када су износили бизарне захтеве па не би било чудно уколико се слична ситуација поново догоди.
СПОРТ
Крајиновић најавио крај каријере
Коментар