- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бизарна побуна Украјинаца: Не желе судију који је судио Србији и Русији

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаСрбија и Русија
Србија и Русија - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2024
Пратите нас
Украјински фудбалски клуб Крибвас тражи да том тиму на међународној сцени не суди Арда Кадешлер, турски судија, јер је он био главни арбитар на мечу Србије и Русије који је одигран 21. марта.
Бизарну побуну направио је Крибвас који је издао саопштење у ком се наводи да сматрају како је недопустиво да Кадешлер буде судија на мечевима њиховог тима.
„ФК Кривбас затражио је од УЕФА да замени турског судију Арду Кардешлера, одређеног за меч плеј-офа Лиге конференција 2024/2025 између Кривбаса и шпанског Бетиса, који ће се одржати следећег четвртка, 22. августа, у граду Кошице.
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2024
СПОРТ
Несуђени „српски син“ донео радикалну одлуку
Сазнали смо да је овај судија судио пријатељску утакмицу између Русије и Србије 21.3.2024. у Москви, у Русији. Због тога сматрамо недопустивим да се овај арбитар укључи у рад на утакмици у којој ће учествовати украјински фудбалски клуб.
У сезони 2023/2024, ФК Кривбас је добио право да представља Украјину на међународној сцени. Међутим, суђење наше међународне утакмице од стране судије који је радио на утакмици у којој су учествовали Руси, чак и директно у Русији, дискредитује цео наш клуб пред свим навијачима Кривбаса.
Кривбас је о ситуацији обавестио и Украјински фудбалски савез и Судијски комитет Савеза. Верујемо да ће здрав разум победити“, наводи се у саопштењу клуба.
Фудбалске репрезентације Србије и Русије пријатељски меч одиграле су пре готово пет месеци и невероватно је да се украјински клуб жали због тога.
Са друге стране у више наврата се украјинским клубовима и спортистима излазило у сусрет када су износили бизарне захтеве па не би било чудно уколико се слична ситуација поново догоди.
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2024
СПОРТ
Крајиновић најавио крај каријере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала