СРБИЈА

Гренел: Да ли ово значи да САД финансирају Куртијеве једностране и опасне акције?

Специјални изасланик бившег председника САД Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел упутио је критику на рачун сенатора Криса Марфија због састанка са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем,
Sputnik
Гренел је критиковао и Агенцију САД за међународни развој Усаид, која је данас доделила такозваном Косову око 3,5 милиона долара помоћи, без обзира на то што Приштина наставља са једностраним потезима који дестабилизују регион. Он је упитао да ли то значи да САД финансирају "Куртијеве једностране и опасне акције".
Гренел је на друштвеној мрежи Икс указао да је читав свет осудио Куртијеве једностране акције које дестабилизују регион.
"Сви – Нато, Немци, Французи, ЕУ, Трампова администрација и Бајденова администрација – јасно су ставили до знања да Аљбин Курти прави проблеме", навео је Гренел.
Говорећи о бесповратној помоћи Приштини од стране Усаида, Гренел је истакао да је реч о "чистој корупцији".
"Управо сте осуђивали косовско руководство и Аљбина Куртија због његових опасних једностраних поступака. Сада финансирате његове опасне једностране акције? Да ли је ово исплата за Куртија који присуствује конвенцији демократа? Позивам генералног инспектора Стејт департмента да испита овај грант и време у коме је додељен", поручио је Гренел.
Погледајте и:
Коментар