РУСИЈА

Медведев: Дуров је за непријатеље Москве Рус и зато је опасан

Оснивач Телеграма Павле Дуров за непријатеље Русије је Рус и самим тим је опасан, за разлику од Марка Закерберга који сарађује са ФБИ, изјавио је заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Sputnik
„За све наше сада заједничке непријатеље он је Рус – и самим тим непредвидив и опасан. Другачија крв. Дефинитивно није Маск или Закерберг (који, иначе, активно сарађује са ФБИ). Дуров мора коначно да схвати да се отаџбина, као и времена, не могу бирати“, написао је Медведев на свом Телеграму.
Према његовим речима, Павле Дуров је желео да буде светски човек који добро живи без домовине и отишао је мислећи да су му највећи проблеми у Русији.
„Сматрао је да су му највећи проблеми били у Русији и отишао је, а потом и добио држављанство/боравишну дозволу у ​​другим земљама. Желео је да буде бриљантан ‘светски човек’ који одлично живи без своје домовине. Ubi bene ibi patria! (где је добро, тамо је и домовина) Прерачунао се“, написао је Медведев.
Француски медији су у суботу увече јавили да је оснивач Телеграма Павле Дуров приведен на аеродрому „Бурже“. Дуров је приведен када је излазио из приватног авиона, који је наводно стигао из Азербејџана.
РУСИЈА
Захарова западним невладиним организацијама: Хоћете ли сад тражити од Париза да ослободи Дурова?
Коментар