СПОРТ

Рус и Британац одиграли најдужи меч у историји турнира

Карен Хачанов и Ден Еванс, руски и британски тенисер, одиграли су најдужи меч у историји УС Опена. Рус је после битке од пет сати и 35 минута поражен резултатом 6:7, 7:6, 7:6, 4:6, 6:4.
Sputnik
Срушен је рекорд стар пуне три деценије и то после невероватног преокрета који је допустио Карен Хачанов.
УС Опен није памтио дужи меч од оног који су Стефан Едберг и Мајкл Ченг одиграли давне 1992. године и који је трајао пет сати и 27 минута, али онда су на терен изашли Рус и Британац.
Меч Хачанова и Еванса трајао је осам минута дуже и тако је ушао у историју, али га Карен неће памтити по добром.
У прва три сета виђени су тај-брејкови. Након што је Рус повео, британски тенисер успео је да дође до преокрета, али је потом Карен изједначио на 2:2.
Све је водило ка томе да ће руски тенисер победити јер је у петом сету водио чак 4:0, али Еванс је успео да дође до нестварног преокрета.
На терену се дуже него што је то било очекивано задржао Карлос Алкарас који је савладао Ли Туа резултатом 6:2, 4:6, 6:3, 6:1.
Иако је у првом сету Алкарас одлично правдао улогу фаворита, квалификант му је у другом сету правио проблеме и тако стигао до изједначења. Међутим, Шпанац је појачао ритам у наредна два сета и на крају успео да упише победу.
СПОРТ
Душан поражен у српско-руском окршају: Хамад два пута испустио предност
Коментар