- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душан поражен у српско-руском окршају: Хамад два пута испустио предност

© AP Photo / Radivoje PavicicДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2024
Пратите нас
Душан Лајовић,српски тенисер, поражен је у првом колу УС Опена од Данила Медведева, најбољег руског тенисера резултатом 6:3, 3:6, 6:3,6:1. Није боље прошао ни Хамад Међедовић који је учешће завршио после пораза од Фабијена Марошана резултатом 2:6, 6:2, 3:6, 6:1, 6:4.
Није имао Душан Лајовић среће на жребу јер је за првог противника добио Данила Медведева који себе назива „специјалистом за бетон“ што је још једном показао да јесте.
У прва два сета Душанова игра била је одлична! Први је запретио брејк лоптом, али након што није успео да је искористи Данил је то казнио и одузео му наредни сервис гем. Борио се српски тенисер, али је у деветом гему Рус направио још кедан брејк и тако ставио тачку на први сет.
Други сет био је један од најбољих сетова Лајовића ове сезоне. Рано је направио брејк, док са друге стране није допустио ниједну брејк лопту противнику. На крају на исти начим као што је то урадио Медведев, другим брејком, Лајовић стиже до сета.
Нажалост, ту се Душан зауставио. Пад концетрације на старту трећег сета Данил је искористио да му одузме сервис гем и то је било сасвим довољно да дође и до сета јер у наставку нисмо видели ниједну брејк лопту са обе стране.
Четврти сет далеко се разликовао од остатка меча јер је Медведев апсолутно доминирао.Лајовић је успео да дође само до једног гема и тако је поражен после борбе од два сата и 35 минута.
Нешто касније на терен је изашао Хамад Међедовић који је кренуо добрим путем да упише прву победу у главном жребу УС Опена. Освојио је први сет против Фабијена Марошана, 51.тенисера света и то убедљиво са два брејка.
На сличан начин Мађар је одговорио и сувише лако стигао је до изједначења, али се Међедовић у трећем сету поново пробудио. После пропуштених брејк лопти са обе стране, први корак ипак прави српски тенисер и поново стиже до предности у сетовима.
Међутим, Међедовић је почео да се мучи, физички се није добро осећао, а морао је да тражи и медицински тајм-аут. Ништа није успело да помогне, наредна два сета припала су противнику који је славио после трочасовне борбе.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2024
СПОРТ
Познато када играју Ђоковић и Ђере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала