СПОРТ

Скандалозна грешка голмана ставила тачку на бајку Борца из Бањалуке

Фудбалери Борца из Бањалуке поражени су у двомечу плеј-офа за Лигу Европе од Ференцвароша после пенала.Борац је у продужецима на десет минута до краја меча имао предност од 1:0, али их скупо коштала грешка голмана Филипа Манојловића.
Sputnik
Да је неко питао навијаче, али и фудбалере Борца да потпишу да ће играти Лигу конференција вероватно би прихватили без проблема, али ни Лига Европе није била далеко.
После првог меча у Будимпешти где је утакмица завршена резултатом 0:0, Борац је угостио Ференцварош у Бањалуци и успешно им одолевао 90 минута.
Били су бољи фудбалери домаћег тима, али нису успели да затресу мрежу па се тако ушло у драматичне продужетке где је све могло да буде решено.
У 104. минуту Мајерс је постигао гол и Борац је повео са 1:0. Десетак минута делило је Бањалучане од историје, али пет минута касније Филип Манојловић прави велику грешку.
Бивши голман Црвене звезде промашио је лопту и потом направио несмотрени прекршај после којег је судија свирао пенал, а са беле тачке је изједначио Варга.
Победника су морали да одлуче пенали где је Борац потпуно посустао. Тројица фудбалера шутирала су катастрофално и промашили су цео гол, док је са друге стране Манојловић одбранио само један шут и тако је бајка завршена.
Фудбалери Борца играће у групној фази Лиге конференција што је такође изузетно велики успех за тај клуб, а том такмичењу противнике чека и ТСЦ који је из Лиге Европе испао после дебакла против Макабија из Тел Авива.
СПОРТ
Алкарас после пораза: Борио сам се против себе и свог ума
Коментар