- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас после пораза: Борио сам се против себе и свог ума

© AP Photo / Mark J. TerrillКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2024
Пратите нас
Карлос Алкарас, трећи тенисер света, доживео је неочекивани пораз у другом колу УС Опена од Холанђанина Ботика Ван Де Зандушлпа, а после меча говорио је о томе да му је дуел емотивно тешко пао и да није успео да се избори са емоцијама док је био на терену.
Дебакл је доживео Карлос Алкарас који није успео да освоји ниједан сет у другом колу УС Опену, али колико год да је његова игра била лоша свестан је Шпанац да је са друге стране Ботик Ван Де Зандушлп играо изузетан тенис.
„Не знам шта да кажем сада, пре свега, мислим да је он играо сјајно. Играо је заиста добар тенис. Мислио сам да ће ми дати више поена. Рећи ћу бесплатних поена, знате... Није правио много грешака које само очекивао да ће правити. Па сам био мало збуњен. Нисам знао како да се носим са тим. Нисам могао да подигнем мој ниво игре. Мислим да је мој ниво остао исти током читавог меча и није било довољно да победим или да дам себи шансу да се вратим у ме или да дам себи шансе. Шта могу да кажем. Правио сам много грешака. Када сам хтео да се вратим, било је прекасно“, рекао је Алкарас.
Истакао је шпански тенисер да није био сто одсто спреман због густог распореда који му није омогућио адекватан одмор и припрему за УС Опен.
„Тениски распоред је увек напет. Играо сам много мечева у последње време на Ролан Гаросу, Вимблдону и недавно завршеном такмичењу. Направио сам малу паузу после. Мислио сам да је довољно, то ми је много помогло, али очигледно није било довољно. Вероватно сам дошао овде са недовољно енергије. Не желим да користим то као изговор. Да, распоред је напет. Вероватно сам играч или човек коме је требало више дана или више одмора после добрих турнира или када долази на оне важне. Морам да размислим о томе, да научим из тога. То је то“, истакао је трећи тенисер сета.
Поред тога што је са друге стране имао одличног противника, Алкарас је морао да се бори и са својим мислима, а због ситуације у којој се нашао то је такође био тежак посао.
„Била је то борба против себе, са мислима током меча. У тенису играте против неког ко жели исто што и ти, да победи, и морате бити мирни колико можете како би били бољи и пробали да урадите добре ствари. Играо сам против ривала и против себе, свог ума. Много емоција нисам успевао да контролишем. У неким поенима сам био добар, онда сам неке губио и падао. То је био ролеркостер у мом уму. Не могу да будем такав ако желим да размишљам о великим стварима, морам да их поправим. Морам да научим то. Неколико мечева сам се осећао тако. После сваког таквог меча, говорио сам исто. Треба да се научи из тога. Морам да размислим. Управо је у томе проблем, што седим овде после мечева у којима сам се осећао тако, да не могу да се носим са тим, да нисам могао да променим меч... Тако да морам да размислим о томе“, поручио је шпански тенисер.
Недавно је у Паризу доживео тежак пораз од Новака Ђоковића у самом финалу па је упитан да ли је тај меч утицао на његове издање у Њујорку.
„Нисам размишљао о томе много. То што сам био близу златне медаље било је тешко на моменте, сат и 50 минута после меча, али када схватим шта сам постигао, то је била сребрна медаља, сјајно достигнуће. Био сам поносан на то. Тако да ћу рећи да то уопште није утицало на мене“ закључио је Карлос Алкарас.
У трећем колу УС Опена Ботик Ван Де Зандшулп играће против Британца Џека Дрејпера.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2024
СПОРТ
Новак тренирао са талентованим Американцем /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала