Специјална операција у Украјини

Директору „Укренерго“ прети отказ због лоше заштите енергетских објеката од руских напада

Директор компаније „Укренерго“ Владимир Кудрицки могао би ускоро да буде отпуштен због лоше заштите енергетских објеката, пише лист „Економска правда“, позивајући се на изворе у Влади земље.
Sputnik
„Питање енергетике је данас било једна од тема које су разматране током седнице. Било је речи о отклањању последица напада и изградњи одбрамбених конструкција. Кудрицком замерају неодговарајуће спровођење претходних одлука Владе и лошу заштиту објеката ‘Укренерго’“, наводи се у чланку.
Прецизирано је да је отпуштање директора енергетске компаније могуће већином гласова Надзорног одбора, који броји шест чланова.
Руске снаге од октобра 2022. године изводе нападе на енергетске објекте, као и објекте одбрамбене индустрије, војне управе и комуникација Украјине. „Укренерго“ је раније признала да су оштећена изузетно велика, као и да електране и трафостанице раде на граници могућности.
Претходно је Министарство одбране Русије саопштило о интензивном нападу на виталну енергетску инфраструктуру која обезбеђује рад војно-индустријског комплекса Украјине. Премијер земље Денис Шмигаљ изјавио је да су оштећени објекти у неколико региона, а енергохолдинг „ДТЕК“ је објавио о увођењу ванредног искључења струје на целој територији Украјине.
Погледајте и:
Коментар