СПОРТ

Карлос Алкарас испао са УС Опена!

Карлос Алкарас, шпански тенисер и један од фаворита за титулу на УС Опену, поражен је у другом колу последњег Грен слема у сезони од Холанђанина Ботика Ван Де Зандшулпа и то убедљиво резултатом 6:1, 7:5, 6:4.
Sputnik
Велика сензација догодила се у другом колу УС Опена, а Карлос Алкарас одиграо је један од најлошијих мечева ове сезоне.
Да је дошао да приреди изненађење Ботик Ван Де Зандшулп, 74. тенисер света, показао је већ током првог сета када је искористио све мане у Алкарасовој игри и рутински повео са 3:0. Уместо одговора са друге стране је Карлосова игра све више бледела, Холанђанин је направио нови брејк и тако дошао до првог сета.
Прву брејк лопту у мечу Шпанац је имао у другом сету, али након што је није искористио стигла је нова казна противника, поново је повео уз брејк. Овога пута Алкарас је узвратио, али поново је посустао у завршници када му је холандски тенисер и други пут одузео сервис гем.
По један брејк разменили су и у трећем сету, али поново се догодио сличан сценарио. Након што врати брејк Алкарас више није опасан, а Холанђанин будно чека своју прилику и поново долази до брејка у деветом гему. Лако га потврђује и после два сата и 20 минута борбе уписује највећу победу у каријери.
Трећи тенисер света у Њујорк је стигао као један од главних фаворита за освајање титуле, али доживео је право помрачење и приредио шок својим навијачима. Ово је било његово четврто учешће на УС Опену у каријери и убедљиво најлошије.
Први пут када се појавио 2021. године стигао је до четвртфинала, наредне године је освојио титулу, а прошле сезоне га је у полуфиналу зауставио Данил Медведев, најбољи руски тенисер.
Уједно је ово први Карлосов пораз у другој рунди на Грен слемовима од Вимблдона 2021. године.
СПОРТ
Катастрофа ТСЦ-а у Бачкој Тополи
Коментар