Специјална операција у Украјини

Русија забрањује улазак у земљу западним новинарима због „терористичких прес-тура“ украјинских снага

Репортеру британског листа „Тајмс“ Кетрин Филип забрањен је улаз у Русију јер је илегално посетила град Суџа у Курској области и одатле направила репортажу. Москва због тога забрањује улазак западним новинарима на територију Русије, наводи се у саопштењу руске амбасаде у Лондону у које је Спутњик имао увид.
Sputnik
Истиче се да је новинарка тамо стигла заједно са украјинским снагама под чијом контролом је Суџа тренутно и тиме грубо прекршила правила рада страних новинара на територији Руске Федерације.
„Својим поступцима она је, исто као и други западни псеудоновинари, спремни да учествују у терористичким ‘новинарским турама’ Оружаних снага Украјине на руској територији, ускратила себи могућност да икада легално посети нашу земљу“, истиче се у саопштењу.
Руска амбасада је у вези са тим нагласила да ће Русија забрањивати улаз западним новинарима због учешћа у „терористичким новинарским турама“ Оружаних снага Украјине на руској територији.
Подсетимо, интензивни напад украјинских Оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У области је на снази ванредна ситуација и више пута је проглашавана ракетна опасност.
Погледајте и:
Коментар