- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјински диверзанти претрпели пораз, руска војска их натерала на повлачење /видео/

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Уђи у базу фотографијаРуска војска
Руска војска - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2024
Пратите нас
Украјинска диверзантско-обавештајна група претрпела је пораз и повукла се на своју територију након што је покушала да нападне Курску област, саопштило је Министарство одбране. Након тога, в.д. губернатора области Алексеј Смирнов истакао је да је ситуација под контролом, али и даље напета.
У саопштењу Министарства се додаје да су украјинску групу приликом повлачења блокирале руске јединице.
Према речима в.д. губернатора области Смирнова, у току 24 сата 9 пута је у овој области била проглашавана опасност од ракетног напада.
Претходно, руско Министарство је објавило да јединице руске војске и граничари одбијају нападе украјинске војске у Курској области, а на подручје борби на државној граници Русије и Украјине у овој области послате су и резервне јединице.
Према саопштењу, украјинска војска је од 8 часова јутрос помоћу готово триста војника и уз подршку 11 тенкова и 22 оклопна возила извела нападе на руске положаје у Курској области.
Оружане снаге Русије уништиле су шест тенкова, два оклопна возила пешадије, четири оклопна транспортера и три возила „козак“ које су украјинске снаге користиле у нападу.
На територији читаве Курске области била је проглашена ракетна опасност.
Руске снаге су ракетама „искандер“ уништиле два ПРО система „бук м1“, саопштио је раније извоз за Спутњик.
Ситуација на граници у близини Курске области није критична, руски војници пружају жесток отпор Оружаним снагама Украјине, изјавио је командант специјалних снага Ахмат генерал-мајор Апти Алаудинов.
Истражни комитет Русије саопштио је да ће покренути кривични поступак поводом напада на насеља Курске области, као и да ће открити одговорне за нападе на област.
Претходно, в.д. губернатора региона Алексеј Смирнов објавио је да су руски граничари и војници спречили покушај украјинских снага да пробију државну границу Русије у Курској области.
Према његовим речима, једна особа је погинула, а 18 је повређено у Курској области у интензивном гранатирању из Украјине.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала