РУСИЈА

Руске железнице са партнерима из ШОС и БРИКС стварају додатне транспортне руте

Компанија Руске железнице са партнерима из земаља ЕАЕС, ШОС и БРИКС формирају додатне руте за транспорт терета и припремају нова логистичка решења, изјавио је први заменик генералног директора компаније Сергеј Павлов на панелу у оквиру Источног економског форума.
Sputnik
„Заједно са партнерима из земаља Евроазијског економског савеза (ЕАЕС), Шангајске организације за сарадњу (ШОС) и БРИКС разрађујемо додатне извозно-увозне руте и развијамо нова логистичка решења. Штавише, број учесника БРИКС-а ове године допуњен је Уједињеним Арапским Емиратима, Ираном, Етиопијом и Египтом. И већ видимо резултате“, рекао је Павлов на панелу „Кооперација у Великој Евроазији: Искуство у развоју производних ланаца ЕАЕУ, ШОС, БРИКС“.
Он је приметио да је, на пример, са УАЕ, обим саобраћаја за осам месеци 2024. повећан за више од 20 одсто.
„Више од четвртине овог обима пролази кроз луке Далеког истока“, констатовао је он.
Према његовим речима, Руске железнице планирају да почну са транспортом контејнера из Кине преко граничног прелаза Нижнеленинско-Тонгђанг (мост преко реке Амур).
Он је подсетио на покретање железничког теретног саобраћаја преко овог моста 2022. године и рекао да је гранични прелаз првобитно радио само за извозни транспорт, да би потом прешао на извозно-увозни.
Источни економски форум одржава се од 3. до 6. септембра у кампусу Далекоисточног федералног универзитета у Владивостоку. Агенција РИА Новости је генерални медијски партнер форума.
РУСИЈА
Русија кардинално преоријентисала трговинску размену из Европе на Азију
Погледајте и:
Коментар