СПОРТ

„Грешник“ главни у Њујорку – Италијан преко Американца до гренд слем титуле

Италијан Јаник Синер освојио је титулу на УС Опену, пошто је у финалу у три сета био успешнији од Американца Тејлора Фрица – 6:3, 6:4, 7:5. У јеку прича о допинг скандалу, „Грешник“ који се нашао на удару јавности, успео је да стигне до друге гренд слем титуле у каријери.
Sputnik
Први рекет света играо је атомски тенис у „Великој јабуци“ и оправдао је улогу фаворита и првог носиоца на последњем гренд слему у сезони.
Након што је у четвртфиналу лако изашао на крај са Русом Данилом Медведевом, затим у полуфиналу са Британцем Џеком Дрејпером, у финалу је потпуно изостала неизвесност, јер је Синер крозтри сета решио питање победника.
Јаник је финале на „Артур Ешу“ отворио брејком, уследила је потврда, али је Американац успео да „поништи“ рано стечену предност првог на свету и да врати резултатски егал – 2:2.
СПОРТ
Хамад заустављен у финалу
Ипак, било је то све од Тејлора Фрица у првом сету.
До краја нове две „крађе“ сервиса Италијана који је у два наврата ове године био позитиван на забрањену супстанцу, али је уз помоћ скупих адвоката успео да избегне суспензију и дозвољено му је да најнормалније игра и да осваја турнире.
Иако је све тек недавно обелодањено и нашао се под притиском јавности, то „Грешника“ није спречило да се „прошета“ до другог гренд слем трофеја.
У другом сету се водила велика битка, играо се гем за гем, све до десетог, када је Синер направио једини брејк и успео да слави са 6:4.
Тејлор Фриц је одлично отворио трећи сет, имао је чак три брејк шансе, али је Синер успео да се одбрани и да поведе. У седмом гему је Американац успео да се избори за брејк, уследила је потврда и чинило се да ће финале добити на драми и да ће се играти и четврти сет, али... Наредна четири гема освојио је Синер и стигао је до потпуног преокрета 7:5 и друге гренд слем титуле у каријери, после борбе дуге два сата и 17 минута.
СПОРТ
Председник руског тениског савеза о Новаку: „Професор из старе гарде“
Коментар