- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Председник руског тениског савеза о Новаку: „Професор из старе гарде“

© AP Photo / Matt RourkeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2024
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић је већ све доказао свима током година своје каријере и, због година, у блиској будућности ће се концентрисати само на наступе на највећим такмичењима, углавном на гренд слем турнирима, тврди Шамил Тарпишчов, председник руског Тениског савеза.
Ђоковић има 37 година и ове године је освојио злато Паризу. Српски спортиста држи рекорд по броју завршених сезона као светски број један (осам) и укупном броју гренд слем титула међу мушкарцима (24). Србин је рекордан број пута (седам) освојио и завршне турнире.
Када су бројке у питању нико не може да му стане на црту.
„Ђоковић је професор из старе гарде. Али, сада неће играти на свим турнирима. Новак ће ићи путем како су Рафаел Надал и Роџер Федерер ишли. Играће концентрисано, углавном на Гранд слемовима, а делом и на мастерсима. Ово је спорт који одузима много времена, тако да постоје озбиљни захтеви за опоравак“, рекао је Тарпишчов.
Потом је и додао:
„Нереално је да ветеран игра целе године на различитим континентима и на различитим подлогама. На крају крајева, први квалитет који многи често губе је брзина кретања, а чим је изгуби због неадекватног оптерећења на телу, одмах ће завршити. Ђоковић је једини преостали тенисер који може да стигле било коју тачку на својој страни терена због брзине, он више неће моћи лепо да приђе свакој лопти, да има две или три опције за ударање“, додао је одлични познавалац тениса.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2024
СПОРТ
„Ђоковићев пораз подсетио да је он само људско биће“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала