СПОРТ

„Лов у мутном“ – Италијани знају зашто је Влаховић рекао „не“ Србији

Душан Влаховић није се одазвао позиву селектора Драгана Стојковића за септембарске обавезе Србије у елитној дивизије Лиге нација, а медији на Италији покушали су да пронађу разлог. Наводно, за све је крив нови уговор и смањење плате које је Јувентус спремио свом нападачу.
Sputnik
Породичи разлози наведени су у отказу Душана Влаховића Србији и Драгану Стојковићу, селектор је то обелоданио на конференцији за медије, рекавши да неће улазити никада у то, већ да жели Влаховићу да што пре реши оно што има.
Делује да Стојковић апсолутно ништа није замерио „деветки“ торинског клуба који годишње инкасира чак 12 милиона евра од „старе даме“ на име плате, а сада ће, према најавама медија с Апенина, тај уговор бити ревидиран.
Према писању италијанске штампе, Душан Влаховић није се одазвао за мечеве Лиге нација са Шпанијом (0:0) и Данском (2:0) јер се налази у одмаклој фази преговора око новог уговора са Јувентусом.
Према информацијама са Чизме, наводно је Влаховићу спремљен финансијски слабији уговор и то чак за два милиона европских новчаница, уз „подебљане“ бонусе, кроз које би могао да порати изгубљено.
Јасно је да уколико су информације до којих су италијански медији стигли тачне, да Влаховић није био најсрећнији због таквог епилога и да није могао да буде максимално фокусиран на обавезе са националном тимом.
Подсетимо, осим Душана Влаховића, позиву Драгана Стојковића нису се одазвали ни Александар Митровић и Сергеј Милинковић-Савић, због наводних повреда, док су уредно тренирали и играли тренинг утакмице за Ал Хилал.
Наредни изазови Србије у Лиги нација заказани су за октобар, па ће бити интересантно видети да ли ће се неки од фудбалера који су отказали, појавити на наредном окупљању Орлова у Кући фудбала у Старој Пазови.
СПОРТ
Двоструки аршини УЕФА због Косова: Прекид и „гледање кроз прсте“ /фото/
Коментар