- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Двоструки аршини УЕФА због Косова: Прекид и „гледање кроз прсте“ /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
Пратите нас
Европска кућа фудбала УЕФА која је позната као ригорозна када је у питању мешање политике у спорт, пала је на испиту због транспарената Косово је Србија и Косово је Албанија, показавши двоструке аршине.
Наиме, утакмица другог кола Лиге нација између Кипра из такозваног Косова у Ларнаки моментално је прекинута због транспарента који су истакли домаћи навијачи – „Косово је Србија“. То је засметало гостујућим фудбалерима који су одбили да наставе меч док се транспарент не уклони.
Уследио је кратак прекид утакмице „Ц“ дивизије Лиге нација и полиција је уклонила транспарент по налогу УЕФА, док је свега неколико дана кровна организација европског фудбала остала „слепа“ на идентичан чин у чешкој престоници – Прагу.
Навијачи Албаније унели су на стадион у Чешкој, где су играли са Украјином меч Лиге нација, транспарент с натписом: „Косово је Албанија“ и гле чуда, меч није прекинут!?
На све то истакнута је и застава терористичке организације УЧК, такозване „Ослободилачке војске Косова“, позната по ратним злочинима на Косову и Метохији током деведесетих и почетком двехиљадитих.
Изостао је прекид и реакције УЕФА, док су двоструки аршини виђени на делу свега неколико дана касније на прекинутом мечу Кипра и такозваног Косова.
Остаје да се види да ли ће УЕФА имати закаснелу реакцију и да ли ће покренути поступак против Албанаца због срамних и скандалозних транспарената на мечу са Украјинцима у Прагу.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2024
СПОРТ
Утакмица прекинута због поруке „Косово је Србија“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала