РУСИЈА

Захарова упоредила председничку дебату у САД са боксом на „Титанику“ /видео/

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова упоредила је председничку дебату у САД са бокс-мечом на „Титанику“.
Sputnik
„Сама формулација питања (ко је победио у дебати) је помало чудна. Хајде да представимо ситуацију другачије, погледајмо слику мало шире. Имамо ‘Титаник’ – моћан, веома скуп... На том истом ‘Титанику’ одржава се меч два позната борца, на пример, боксера, кик-боксера или неког другог, џијуџицу“, рекла је Захарова за Спутњик.
Она је предложила да се замисли да након завршетка таквог меча људи расправљају о томе ко је победио.
„Какве везе то има? До леденог брега остало је још 15 минута“, истакла је Захарова.
Према њеној оцени, САД иду ка катастрофи, док остатак света покушава да се спасе. Осим тога, пратити дебату у Сједињеним Америчим Државама нема смисла, пошто амерички политичари не покушавају да се ослоне на чињенице и не одговарају за своје речи.
„(Кандидати) говоре ствари које одмах сами побијају. Или оповргавају водитељи ових дебата... Још једном гледамо представу коју изводе људи који, очигледно, нису одговорни за своје речи, никако, никада“, приметила је Захарова.
Према њеном мишљењу, светска заједница је забринута због ових дебата, јер је значајан део њих посвећен глобалној агенди.
„Кога ће, како и у којој мери (САД) казнити следећи пут – новцем, политичким одлукама, санкцијама и тако даље“, објаснила је она.
У Сједињеним Америчким Државама одржана је прва дебата између кандидата Републиканске и Демократске странке на предстојећим председничким изборима у новембру, бившег председника Доналда Трампа и актуелне потпредседнице Камале Харис.
СВЕТ
„Крај Америке“ и „најсмртоноснија војска“: Шта су све рекли Доналд Трамп и Камала Харис
Погледајте и:
Коментар