РУСИЈА

Непријатељски потез према Москви: Португалија испоручила Украјини руске хеликоптере

Москва сматра да је одлука Португалије да испоручи Кијеву шест руских противпожарних хеликоптера непријатељски корак, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Sputnik
Власти Португалије саопштиле су да је завршен процес испоруке шест руских противпожарних хеликоптера Кијеву. Захарова је подсетила да је Лисабон још у октобру 2022. године објавио политичку одлуку португалских власти у вези са хеликоптерима.

„Сматрамо да је испорука те авионске технике кијевском режиму још један непријатељски корак према нашој земљи. То је у складу са злочиначком политиком колективног Запада који води хибридни рат против Русије и продужава сукоб у Украјини. Нажалост, морамо констатовати да такви потези Португалије показују да је та земља скоро у потпуности изгубила спољнополитичку независност, те да доприносе даљем продубљивању кризе у руско-португалским односима који су се некада градили на основу међусобног поштовања и уважавања међусобних интереса“, оценила је Захарова.

Како је додала, очигледно је да на тај начин Лисабон настоји да „поданички демонстрира своју савезничку ревност и послушно праћење путање коју су прекоокеански покровитељи наметнули Европљанима“.
СВЕТ
Немогућа мисија: Пилоти из Украјине да би сели у Ф-16 мораће прво да науче енглески
Погледајте још:
Коментар