РУСИЈА

Запад ће сносити последице: Русија у СБ УН упозорила НАТО на опасност од директног рата

Земље НАТО покренуће „директан рат са Русијом“ ако Кијеву дају зелено светло за коришћење оружја дугог домета за нападе у дубину руске територије, изјавио је стални представник Русије у УН Василиј Небензја.
Sputnik
„Такав потенцијални развој ситуације суштински ће променити наше односе са западним табором. Ако је одлука о укидању ограничења заиста донета или ако буде донета, то ће значити да земље НАТО од тог тренутка покрећу директан рат против Русије. Ми ћемо у том случају бити приморани да донесемо одговарајуће одлуке са свим последицама које ће проистећи по западне агресоре. Западне колеге више неће моћи да избегну одговорност и да свале сву кривицу на Кијев“, поручио је Небензја на седници Савета безбедности УН.
По његовим речима, Запад је „са великом вероватноћом“ већ донео одлуку да дозволи Кијеву нападе у дубину руске територије.
„А сада једноставно пратимо финалну фазу легитимације те одлуке у очима јавног мњења у информационој сфери“, истакао је Небензја.
Такође је додао да је шеф кијевског режима Владимир Зеленски изузетно заинтересован за укидање ограничења за нападе далекометним оружјем на Русију како би се САД и њихови НАТО савезници укључили у сукоб у Украјини.
Небензја је поручио да Русија никада није избегавала преговоре и да је увек била спремна да разговара са Кијевом и његовим западним господарима о елиминисању узрока који су приморали Русију да покрене специјалну војну операцију.
Он је на крају казао да су тврдње Запада о томе да Иран испоручује Русији балистичке ракете неосноване инсинуације.
Претходно је руски председник Владимир Путин саопштио да ће употреба западног оружја дугог домета против Русије значити директно учешће земаља НАТО-а у конфликту у Украјини.
Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден требало би данас да разговара с британским премијером Киром Стармером о томе да се Кијеву дозволи да западним оружјем великог домета гађа циљеве у дубини руске територије.
РУСИЈА
Кремљ о нападима западним оружјем на Русију: Путинова порука стигла до оних којима је намењена
Погледајте још:
Коментар