- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о нападима западним оружјем на Русију: Путинова порука стигла до оних којима је намењена

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Пратите нас
Изјава руског председника Владимира Путина о последицама напада западним оружјем у дубину Русије је кристално јасна и недвосмислено је стигла до оних којима је намењена, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Оно што је јуче изјавио Путин је веома важно. Изјава је крајње јасна, недвосмислена и не допушта никакво двоструко тумачење. Не сумњамо да је изјава стигла до оних којима је упућена“, рекао је Песков новинарима.

Портпарол је овако одговорио на питање да ли у Кремљу виде реакције западних земаља на Путинове речи о последицама напада далекометним оружјем на Русију.
Велика Британија и САД неће данас, током сусрета председника Америке и британског премијера, дати дозволу Украјини да користи западно оружје великог домета за нападе на циљеве на територији Русије, јавља Ај-Ти-Ви.
Такође, немачки министар одбране Борис Писторијус рекао је да државе чланице ЕУ саме треба да одлучују о томе да ли ће дозволити Украјини да користи њихово оружје великог домета за нападе на Русију.
Претходно, Путин је саопштио да ће употреба западног оружја дугог домета против Русије значити директно учешће земаља НАТО-а у конфликту у Украјини.
Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден требало би данас да разговара с британским премијером Киром Стармером о томе да се Кијеву дозволи да западним оружјем великог домета гађа циљеве у дубини руске територије.
Дума - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2024
Специјална операција у Украјини
Председник Думе: НАТО је постао учесник сукоба у Украјини
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала