СПОРТ

Капитен причао Енглезима о Звезди и Партизану: Овде имате страст – али у Србији је лудо

Никола Миленковић, српски фудбалер који игра за Нотингем Форест, говорио је за енглеске медије пред сусрет са Ливерпулом и упоредио је атмосферу на утакмица у Премијер лиги са оном какву је доживљавао у Србији.
Sputnik
С обзиром на то да се атмосфера са вечитих дербија у Србији често препричава у свету, енглеске медије занимало је како на то гледа Никола Миленковић који је раније и сам био актер таквих мечева.
„Атмосфера на београдском дербију је луда, али сам заиста уживао. На дан дербија у Београду, све стаје у граду. Толико је полиције свуда около, а навијачи се сукобљавају на улицама. Стадион изгледа као да је у пламену и често јесте, јер навијачи гостујуће екипе пале седишта“, рекао је Миленковић.
Потом је нови капитен Србије детаљније описао због чега су дербији у Србији специфични.
„У Енглеској немате ову мржњу. Овде имате много страсти према игри и својим клубовима. Заиста уживам у атмосфери на енглеским стадионима, али у Србији је лудо. Партизан и Црвена звезда деле исти град и два стадиона су удаљена само 800 метара. Али може бити и дивно искуство, посебно када победите“, објаснио је Миленковић.
Упитан је и о томе ко му је био идол, а Енглезима је то име врло добро познато јер је реч о Немањи Видићу, бившем фудбалер Манчестер јунајтеда.

„Мој узор је био Немања Видић. Он је најбољи српски дефанзивац икада и легенда Манчесте јунајтеда. Одрастао сам гледајући га на Јутјубу. Гледао сам скоро сваку његову утакмицу. Још увек имам дрес репрезентације Србије са његовим именом код куће, који сам носио као дете док сам играо фудбал на улици. Много сам научио само гледајући Немању, али су нам се каријере мимоишле и никада нисам имао прилику да га упознам, али се надам да ће се то једног дана десити“, рекао је Миленковић.

СПОРТ
Барселона – од сјаја до очаја за српске возаче
Коментар