- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Барселона – од сјаја до очаја за српске возаче

© Sputnik / Александар МилачићНикола Миљковић
Никола Миљковић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
Пратите нас
Никола Миљковић, српски аутомобилиста, остао је без доброг пласмана у другој трци Клио купа на стази Каталуза и трку је завршио на 41. месту.
Сјајни Никола Миљковић стартовао је пети иза Торелија, Пужеа, Милана и Жуарда, а убрзо је успео да се пробије на трећу позицију.
Феноменалном вожњом је српски аутомобилиста у једном тренутку дошао и до другог места, али није успео дуго да задржи ту позицију и поново је био трећи.
Одлично је возио Миљковић, чувао је место баш као и у претходној трци, међутим поново малер. У петак је треће место изгубио у последњем кругу, а овога пута није успео да буде ни близу јер је био кажњен проласком кроз бокс.
Разлог за казну ће бити накнадно познат, али нажалост шта год да је у питању спречило је Миљковића да заврши трку како је могао и желео и на крају је остао без доброг пласмана.
Среће нису имали ни остали српски возачи. Никола Тошић био је на 35. месту, а онда ухватио ритам и попео се на 19. место. Таман када је кренуло добро српском аутомобилисти он се сударио и излетео са стазе због чега је морао да заврши трку.
Милан Поповић такође није успео да дође до краја. Догурао је до 31. места, али је ударен од позади и излетео је са стазе.
Трку је на првом месту завршио Торели, на другом Журадо, а трећи је био Милан са којим се Миљковић борио за ту позицију док се није догодио проблем.
Трку сте могли да пратите уз Спутњик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала