СВЕТ

Трамп после данашње пуцњаве на Флориди: Ништа ме неће зауставити /видео/

Америчка Тајна служба склонила је на сигурно бившег председника и кандидата републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналда Трампа након што су агенти отворили ватру на човека који је примећен са нечим што је личило на оружје, док је бивши председник био на терену за голф, навели су извори из полиције, јавио је „Њујорк пост“.
Sputnik
Извори су рекли да су припадници Тајне службе уочили сумњиву особу на Трамповом голф-терену у Вест Палм Бичу и отворили ватру када су видели нешто што је изгледало као цев пиштоља.
За сада се не зна да ли се мушкарац налазио на голф-терену или у његовој близини.
Један од агената је отворио ватру и пуцао више пута.
Мушкарца је касније ухапсила локална полиција на ауто-путу И-95.

Непознат мотив

Тајна служба, која се нашла на мети критика након атентата на Трампа у јулу, написала је на мрежи Икс да истражује инцидент у који је умешан бивши председник, а који се догодио нешто пре 14 часова по локалном времену.
Агенција је саопштила да координира истрагу са канцеларијом шерифа округа Палм Бич.
Први извештаји сугерисали су да су две особе пуцале једна на другу, међутим, извори су казали да истражитељи сада верују да је агент Тајне службе једини пуцао.
Мотив ухапшеног још није познат.
Бела кућа је након инцидента саопштила да су председник САД Џозеф Бајден и потпредседница Камала Харис обавештени о инциденту са Трампом.
„Осетили су олакшање када су сазнали да је безбедан. Њихов тим ће их редовно обавештавати о развоју ситуације“, наводи се у саопштењу Беле куће.

Никада нећу одустати

Сам Трамп потврдио је да се у његовој близини пуцало и истакао је да је жив и здрав и да „никада неће одустати“.
„Близу мене су се чули пуцњи, али пре него што гласине измакну контроли, волео бих да чујете ово: жив сам и здрав. Ништа ме неће зауставити. Никада нећу одустати“, рекао је Трамп, преноси „Си-Ен-Ен“.
Раније је Трампов предизборни штаб саопштио да је кандидат републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналд Трамп безбедан након пуцњаве која се догодила у његовој близини.
„Председник Трамп је безбедан након пуцњаве у његовој близини. Нема више детаља у овом тренутку“, навео је портпарол Трамповог предизборног штаба Стивен Ченг, пренео је „Си-Ен-Ен“.
Агенција Ројтерс навела је да није могла да утврди где се Трамп налазио када је предизборни штаб издао саопштење, а „Њујорк пост“ је пренео да су припадници тајне службе одреаговали на пуцњаву у близини Доналда Трампа док је излазио из голф-клуба у Вест Палм Бичу.
Трампов син, Доналд Трамп Млађи, саопштио је да је осумњичени за пуцњаву приведен.
„Како је саопштила локална полиција, у жбуњу је пронађена јуришна пушка АК-47. Трампов штаб објавио је саопштење у којем се потврђује да је бивши председник безбедан. Осумњичени је наводно приведен“, написао је Трамп Млађи на свом налогу на мрежи Икс.
Трамп је повређен у атентату у Пенсилванији 13. јула.
Погледајте и:
Коментар