СПОРТ

Новак је поново натерао Роџера да му гледа у леђа

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, срушио је још један рекорд Роџера Федерера играјући за Дејвис куп тим Србије који је минилог викенда лако поразио Грчку. Наиме, Новак је стигао до 41. победе у синглу, док је Швајцарац остао на коти 40.
Sputnik
Новак Ђоковић и Роџер Федерер имали су идентичан учинак када је играње сингл мечева за њихову земљу у питању, по 40 победа и осам пораза.
Новак је против Грка изашао на терен у синглу у суботу и препустио је ривалу само један једини гем. Освајач рекордне 24 гренд слем титуле уништио је Јаниса Ксиласа, а дан касније, у недељу, у дублу са Хамадом Међедовићем донео је Србији кључни поен за опстанак у елитном друштву Дејвис купа.
Тријумф у синглу донео је Новаку да у још једном сегменту буде испред чувеног Швајцарца с којим је током каријере водио епске и жестоке битке.
Интересантно је да су и Ђоковић и Федерер освојили по једну „Салатару“, с тим што српски ас може да се похвали сувим статистичким податком да има једну више победу у синглу од легендарног Швајцарца.
Када је дубл у питању, ту је Федерер успешнији с односом победа 12-10, Новак је на учинку 5-8.
СПОРТ
Синера је до првог места довео Тоти – урнебесна теорија славног фудбалера
Коментар