СПОРТ

Од хорора до чуда – Крагујевац видео луди преокрет за Лигу шампиона!

Какав преокрет вредан Лиге шампиона! Ватеролисти Радничког из Крагујевца предвођени селектором златних Делфина Урошем Стевановићем, губили су 8:3 од Младости у срцу Шумадије, да би на крају славили 9:8 и пласирали се у најелитније такмичење.
Sputnik
Катастрофално су домаћи отворили меч, у губили су прво 2:0, затим и 5:1, те 8:3, да би до краја успели у потпуности да преокрену ствари у своју корист.
Дезоријентисано је деловала чета Уроша Стевановића, налик ватерполистима Србије у дуелу са Аустралијом у Паризу, да би у наставку ствари дошле на своје место, баш као и на Олимпијским играма, где је освојено треће узастопно злато.
Чинило се да је све готово јер је Младост из Загреба имала огромних пет голова предности, и водила је резултатом 8:3, а онда је Крагујевац видео чудо!
Први гол Раднички је постигао тек средином друге четвртине, када је Никола Марушић смањио на 4:1, да би већ у следећем нападу Хрвати отишли на „плус четири“.
Пошто је Младост повела с поменутих 8:3 у трећој деоници, Раднички је преко олимпијског освајача Николе Јакшића одговорио – 4:8. Тада је наговештен преокрет. Страхиња Рашовић је у самом финишу пробудио наду за преокрет – 5:8.
Почели су да се нижу голови у мрежи Младости, Раднички је имао Младост. Већ на старту одлучујућег квартала Радомир Драшовић је био сигуран са пет пет метара, да би Јакшић новим голом примакао Крагујевчане на само гол заостатка – 7:8.
Душан Васић био је стрелац изједначујућег поготка, који је такође носио пласман у Лигу шампиона, јер је Радничком играо и реми. Али, грогирана и „удављена“ Младост потпуно је потонула, када је три минута пре краја Никола Јакшић новим, укупно својим четвртим голом, поставио коначних 9:8 за ерупцију одушевљења у Крагујевцу.
Раднички ће играти у Групи Б Лиге шампиона, где су још: Ференцварош, Јадран Сплит и Динамо Тбилиси.
У Групи А су: Нови Београд, румунска Орадеа и Стеауа и Хановер.
СПОРТ
Српски џудиста се прекрстио, па избачен из спорта: „Нисам хтео да се извиним“
Коментар