- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски џудиста се прекрстио, па избачен из спорта: „Нисам хтео да се извиним“

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Judo ChanelНемања Мајдов
Немања Мајдов - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2024
Пратите нас
Немања Мајдов, српски џудиста, који је доживео неправду на турниру у Паризу, суспендован је пет месеци јер је прекршио религијске кодексе. Он се прекрстио при уласку на борилиште, што је строго забрањено на таквом турниру. Правилиник не дозвољава исказивање било које религије на било који начин током борби.
Наиме, након што је Немањи Мајдову стигло обавештење о казни са могућношћу да се извини, што је он одбио, уследила је ригорозна казна и петомесечна суспензија. У правилинку Светске џудо федерације дословце пише да не сме да се показује никакав објект, као ни религијски покрет пре, током или по завршетку борбе. То пише у једном од чланова, који носи наслов: "Respect for others". Ипак, оно што је симптоматично, јесте да се у спорту често дешава да се овако нешто прекрши и да је то само слово на папиру, а за сада је једини Мајдов кажњен.
Након свега он се огласио на друштвеним мрежама.
„Пре 15 дана ми је стигла одлука да сам суспендован на пет месеци од стране Светске џудо федерације (IJF) због кршења њихових религиозних кодекса. Тачније због тога што сам се прекрстио при уласку на меч на Олимпијским играма. Забрањен ми је наступ на свим турнирима, камповима и припремама. Истина, у одбрамбеном писму дисциплинског поступка нисам хтео да се извиним што сам се прекрстио, и наравно да нисам, нити ћу икада, иако нисам ни знао колика казна може бити. Господ ми је дао све, како за мене приватно тако и за моју каријеру, и он је за мене број 1 и поносим се тиме. И то се неће променити нити под којим условом. Слава му и хвала на свему. За мене лично, ништа ново, само нова страница у мојој каријери и једно ново животно искушење. Жао ми је што је тако леп и тежак спорт као што је џудо, спао на овакве ствари“, написао је на друштвеној мрежи велики шампион Немања Мајдов и доао:
„Бог ми је подарио велику каријеру, седам европских и три светске медаље. Када сам почињао сањао сам да узмем барем ту једну велику медаљу. Узети и тако успети у свом животу и животу моје породице која је жртвовала све за моју каријеру. Дао нам је много више, а задужио чак и превише да бих ја спустио главу пред њима кад је дошло или или. Одморићемо до тада, а онда се враћамо уз помоћу Господа нашег Исуса Христа у нови почетак и нове победе. Воли вас Немања Мајдов“, наведено је у његовој објави.
Подсетимо, Немања Мајдов завршио је у сузама због шокантног пораза од Грка Теодороса Целидиса на самом старту ОИ у Паризу, и то након што му је судија досудио три шида због пасивности, што је аутоматски значило крај.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2024
СПОРТ
Повреда Лајовића бацила сенку на победу Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала