РУСИЈА

Стиже нова серија о руским репортерима – премијера на друштвеним мрежама /видео/

Премијера руске серије „Специјални извештачи” о руским репортерима који раде у страним дописништвима и прате кључне догађаје из савремене историје одржаће се 19. септембра на друштвеним мрежама, саопштила је за Спутњик филмска компанија „Триикс медија“, која је била укључена у продукцију филма.
Sputnik
„Било нам је веома важно да прикажемо приче руских репортера који свакодневно ризикују своје животе на жариштима широм света. Њихова одважност и храброст нас инспиришу, наши репортери су увек у центру дешавања, управо тамо где су потребне прецизне и објективне информације. Такве примере истрајности и посвећености свом тешком, али веома потребном послу треба испричати кроз филмску уметност“, рекла је Инеса Јурченко, генерална продуценткиња филмске компаније „Триикс медија“.
Радња серије покрива Aрапско пролеће, Евромајдан, покушај државног удара у Турској, провокације у сиријској Думи, као и протесте у Белорусији. На сценарију је радио писац, новинар, оријенталист-арабиста Андреј Константинов. Режисер је Денис Неиманд.
„Пројекат има главну карактеристику - његови ликови су учесници стварних догађаја с почетка 21. века, који су утицали на ток светске историје. С обзиром на нашу жељу да кроз уметничке слике пренесемо аутентичност онога што се догодило, било је потребно дубоко разумевање ових догађаја“, рекао је режисер.
Главни лик је специјални репортер постављен за шефа блискоисточног телевизијског канала НРМ - Максим Потапов, кога игра Петар Риков.
„У свим ‘Триик медија’ пројектима играм улоге са великом жељом и љубављу према својим ликовима. Максим Потапов, наравно, није био изузетак. Веома сам срећан због улоге новинара и што смо коначно дошли до ове теме, јер су новинари интелигентни, образовани људи. Сусрећу се са врло занимљивим ситуацијама, проблемима и сведоци су значајних догађаја. И што је најважније, имају осећај дужности да кажу људима истину”.
У серији такође играју Ана Попова, Викторија Маслова, Сергеј Векслер, Нодар Џанелидзе, Јулија Бојкова, Олег Абаљан, Сергеј Агафонов и други глумци.
Серија се састоји од осам епизода. Прва два од њих могу се бесплатно погледати на званичној страници филмске компаније „Триикс медија“ на друштвеној мрежи ВКонтакте. Цела серија ће бити објављена у једном од руских онлајн-биоскопа уз претплату.
СРБИЈА
Селаковић на Форуму културе у Санкт Петербургу указао на угроженост културног наслеђа на КиМ
Коментар