Специјална операција у Украјини

„Ово није ни шала ни игра“: У Америци предвиђају када би могао да избије нуклеарни рат

Светски нуклеарни рат могао би да почне исте ноћи када Вашингтон дозволи Украјини да изводи нападе западним оружјем на територију Русије, изјавио је бивши амерички обавештајац и бивши инспектор УН за наоружање у Ираку Скот Ритер за Јутјуб канал „Дијалог воркс“.
Sputnik
Како наводи експерт, извођење напада западним ракетама дугог домета било би могуће захваљујући америчкој технологији шифровања којој Оружане снаге Украјине немају приступ. С обзиром на то, гађање руске територије таквим оружјем учинило би НАТО пуноправном страном у сукобу, оцењује Ритер.
„То би значило објаву рата. У том случају, оно што би могло да се деси у будућности, десило би се исте ноћи – сви бисмо били мртви. То је оно што покушавам да вам саопштим, људи! То није шала, није игра, Руси не блефирају“, упозорио је аналитичар.
По његовом мишљењу, Русија ће у том случају морати да употреби нуклеарно оружје, а САД морају бити свесне да сукоб неће бити ограничен само на Европу.
Претходно, Путин је саопштио да ће употреба западног оружја дугог домета против Русије значити директно учешће земаља НАТО-а у конфликту у Украјини.
РУСИЈА
Кремљ о нападима западним оружјем на Русију: Путинова порука стигла до оних којима је намењена
Погледајте још:
Коментар