СПОРТ

Блистао је у Русији, у Европи је већ МВП – а угледао се на Србина: „Теодосић ми је узор“

Ненад Димитријевић, репрезентативац Северне Македоније, на крају прошле сезоне напустио је руски Уникс и прешао у Олимпију из Милана где већ блиста, о чему говори и то да је већ зарадио прву МВП награду.
Sputnik
У Русији је сезону завршио као најбољи играч (МВП) ВТБ лиге и потом је одлучио да промени средину па ће тако Ненад Димитријевић ове сезоне играти Евролигу.
Да ће бити један од главних звезда у Олимпији потврдио је у финалу Суперкупа против Виртуса када је његов тим дошао до победе резултатом 98:96.
У том финалу кошаркаш Северне Македоније био је најефикаснији и заслужено је понео МВП звање.
После великог успеха на самом старту сезоне Димитријевић је за „Јурохупс“ говорио о својим узорима и том приликом издвојио је Милоша Теодосића.
Да ли имам узоре? Кошарка је мој живот. Милош Теодосић је играч којег би могао да назовем узором, а исто важи и за Василиса Спанулиса. Посебно се то односи на Теодосића, чију тројку против Шпаније на Светском првенство никада нећу заборавити. То је била права магија. Тус у Рики Рубио, Никос Зизис од кога сам заиста много научио јер смо играли заједно у Бадалони“, рекао је Димитријевић.
Упитан је и за омиљену евролигашку утакмицу.
„Четврта утакмице плеј-офа Евролиге 2010. године између Партизана и Макабија. Партизан је водио 2-1 у серији, победа га је делила од финалног турнира. Отишао сам на ту утакмицу у Београду. Најежим се само када причам о томе. Била је то најневероватнија утакмица икада у мом животу. Сада ћу имати прилику да играм у тој лудој атмосфери у Београду. Искрено, једва чекам“, истакао је Димитријевић.
Није крио нови кошаркаш Олимпије да навија за Партизан, било је говора о томе да би могао да потпише за црно-беле, али на крају је иапк отишао у Милан.
СПОРТ
Српске рукометашице бојкотују репрезентацију: „Нису се ни јавиле – ни појавиле“
Коментар