- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српске рукометашице бојкотују репрезентацију: „Нису се ни јавиле – ни појавиле“

© Фото : Рукометни савез СрбијеУрош Брегар
Урош Брегар - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2024
Пратите нас
Најбоље српске рукометашице настављају да се окупљају у оквиру септембарске ЕХФ недеље националних тимова. Репрезентативкама које чине играчице из домаћих клубова прикључују се девојке које наступају у иностранству како завршавају обавезе у клубовима, а на окупљању је дошло и до неких непланираних ситуација.
Очекивао је Урош Брегар, селектор женске рукометне репрезентације Србије, играчице, али сачекало га је непријатно изненађење.
„По доласку у камп видео сам да нису све играчице које су требале да буду ту дошле. Осим што се нису појавиле, нису се ни јавиле што је за мене нечувено када говоримо о односу према репрезентацији. Нити је клуб у питању, нити нешто што је њихов индивидуални наступ за такво понашање. Са друге стране, Јована Скробић (Ковачевић) је због породичних обавеза најавила да би њен повратак после порођаја требало да буде у окторбу, када имамо следеће окупљање“, открио је Брегар.
Међутим, селектор је морао да се окрене позитивним аспектима и погледа нешто ведрију страну.
„Јако сам срећан што смо успели да договоримо двомеч са Холандијом. У томе ми је помогао Пер Јохансон са којим сарађујем на клупском нивоу, бивши селектор Холанђанки. Испред нас су две тешке и озбиљне утакмице. Противник је изузетно јак, завршио је Олимпијске игре на петом месту. Свакако очекујем да ћемо се борити максимално и да ћемо видети актуелно стање ствари на припремном путу за Европско првенство“, истакао је Брегар.
Планиране утакмице за октобар су отказане, па се тренутно тражи алтернативни противник. У супротном, то ће бити недеља интензивних тренинга као и ова сада такође.
„Пред Европско првенство увек нам се вежу два месеца ЕХФ недеља када може да се ради. Што више дана заједно, то више тога можемо да унапредимо. Волим да радим са овим девојкама и са великом позитивом гледам на наредни период“, рекао је селектор.
Напредак репрезентативки из домаћег првенства евидентан у игри на клупском нивоу.
Код играчица које пратим, а које наступају у домаћем првенству напредак је евидентан и то ме радује. Такође, види се и да у клубу добро раде. Само првенство делује озбиљније у погледу конкуренције. Са друге стране, знам да је финансијска ситуација тешка. Било би сјајно када би се појавио инвеститор који би могао да уложи у клуб који би потом био конкурентнији на европском нивоу јер су јаке утакмице и јаче лиге за ове девојке изузетно важне и на крају дана за репрезентацију“, објаснио је Брегар.
Селектор Србије испратио је велики резултат српских кадеткиња овог лета.

„Свестан сам колико је то био велики изазов. Кина, далек пут, тешка клима, другачији начин живота који док сам не искусиш, ниси ни свестан. За чињеницу да су две године за редом победиле једну Шведску знајући какве услове имају за рукометни развој могу само да кажем оно што ми Словенци у тим ситуацијама волимо - капа доле. Велика је ствар за Србију да се на Европском или Светском првенствунађе у топ осам, а камоли у топ шест што је сада био случај. Велики резултат, заиста“, закључио је Брегар.

Пут за Холандију на пријатељски двомеч заказан је за четвртак, 26. септембар. Утакмице су на програму 27. и 28. септембра.
Никола Калинић у дресу Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2024
СПОРТ
Звезда пуну деценију није доживела изненађење какво јој је приредио Дубаи – „Историја је исписана“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала