СПОРТ

УЕФА ригорозна: Барселона без навијача против Звезде у Београду

Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) казнила је Барселону, па каталонски клуб неће имати подршку навијача на мечу против Црвене звезде у Лиги шампиона.
Sputnik
УЕФА се огласила у петак и саопштила да Барселона неће имати подршку својих присталица за меч са Црвеном звездом у Београду на стадиону „Рајко Митић“.
„Контролно, етичко и дисциплинско тело (ЦЕДБ) одлучило је да наложи извршење раније суспендоване дисциплинске мере коју је изрекло Жалбено тело УЕФА 17. априла 2024. године због расистичког понашања Барселониних навијача. Барселони се забрањује да продаје улазнице гостујућим навијачима за следећу утакмицу такмичења под окриљем УЕФА у складу са чланком 26(3) Дисциплинског правилника УЕФА“, стоји у саопштењу кровне организације европског фудбала.
СПОРТ
Србија и Албанија организују Европско првенство
Барселона је кажњена и са 10.000 евра, као и додатном забраном од још једне утакмице продаје улазница гостујућим навијачима која је суспендована на годину дана.
Лидер шпанског шампионата ће тако у четвртом колу Лиге шампиона против Црвене звезде, 6. новембра на Маракани бити лишен помоћи навијача.
Подсетимо, исто тако Црвена звезда неће имати подршку Делија за мечеве са Миланом и Интером у Италији.
СПОРТ
Саво је због љубави према клубу погазио реч
Коментар