СРБИЈА

Гренел: Ситуација по питању КиМ била боља за време Трампа; Зна ли Камала Харис уопште где је Балкан?

Бивши изасланик Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је да је ситуација по питању АП Косова и Метохије била боља за време администрације бившег америчког председника Доналда Трампа и да није сигуран да потпредседница САД и демократска председничка кандидаткиња Камала Харис уопште зна где је Балкан.
Sputnik
"Разочаран сам што се покварило све оно што је Трамп добро урадио у региону. Не морам да говорим ни вама, ни мојим пријатељима Албанцима, уопште људима у региону, да је ситуација лошија под администрацијом Бајден-Харис. Нисам сигуран да Камала Харис уопште зна где је Балкан", рекао је Гренел, који је присуствовао пријему Мисије Србије при УН под називом "Србија изнад будућности".
Он је у изјави новинарима додао да Камала Харис није фокусирана на то питање и да нема сумње да су ствари биле боље док је Трамп био председник.
На пријему је такође рекао да му је драго што Србија напредује у технологијама и што говори о вештачкој интелигенцији.
"Србија у УН говори о вештачкој интелигенцији и добро је да говори о томе, јер знате шта то значи за људе: значи посао. И то сви желимо да видимо - отварање нових радних места", истакао је Гренел.
Погледајте и:
Коментар