СПОРТ

Председник Олимпијакоса срушио Звездине снове: Петрушев је највећи профит

Филип Петрушев, српски репрезентативац, одушевио је током Суперкупа у Грчкој, а председник Олимпијакоса истиче да је он и највећи профит грчког клуба.
Sputnik
Отишао је Филип Петрушев прошле године у НБА лигу, али није добио прилику да се покаже иако је променио три тима. Носио је дресове Филаделфије, Лос Анђелес Клиперса и Сакрамента,а онда одлучио да се врати у Европу.
У Олимпијакосу му такође није било лако јер је акценат био на другим играчима, па су се због тога појавиле приче да би Петрушев могао да се врати у Црвену звезду.
Иако је то деловало као већ завршен посао, на том путу испречиле су се повреде Мустафе Фала и Николе Милутинова. Петрушев је „преко ноћи“ грчком тиму постао неопходан.
Прилику да се докаже максимално је искористио и играо је најбоље што уме што се нарочито препознало у Суперкупу Грчке где је уз Сашу Везенкова предводио тим до титуле.
Показао је српски репрезентативац колико вреди, а да је добио своје место истакао је и Панајотис Ангелопулос, председник Олимпијакоса.
„Ово је прва титула ове сезоне и срећни смо што смо је освојили против Панатинаикоса, који је веома јак тим. Био је ово веома добар меч, имали смо одсуства, Фал и Милутинов нису играли. Екипа није 100 одсро спремна, а највећи профит је Петрушев. Он је сада схватио да ће остати и да ће направити каријеру у Олимпијакосу. Имамо толико добрих играча који су у екипи. И даље ћемо да напредујемо, још је ово све рано. Идемо корак по корак у Евролиги. Хајде прво да прођемо у фајнал-ејт, па на фајнал-фор. Евролига је много јака ове сезоне и биће тешко. Почињемо против Фенербахчеа, данас је било тензија, али на крају је све прошло у коректном тону“ рекао је Ангелопулос.
У полуфиналу и финалу Суперкупа Петрушев је постигао по 18 поена, имао је девет на првој односно осам скокова на другој утакмици. После полуфинала добио је и признање за најкориснијег играча на том мечу.
На Филипу сада остаје да форму коју је приказао током овог такмичења задржи и докаже се у Евролиги.
О томе колико је био жељан игре и тога да му се повери значајнија улога довољно говори и Филипова изјава на крају меча.
„Није ме брига да ли ћу играти на позицији четири или пет, само желим да играм“, рекао је Петрушев.
Јасну поруку је послао српски репрезентативац који је показао колико вреди.
СПОРТ
Медведев против Алкараса за финале – Рубљов сигуран
Коментар