ДРУШТВО

Време данас: Умерено до потпуно облачно

Временска прогноза за четвртак, 3. октобар 2024.
Sputnik

Време у Србији

Умерено до потпуно облачно, на северозападу Србије хладније, а само на југу и југоистоку земље и дужи сунчани интервали уз летње дневне температуре.
У току дана падавине најешће у Војводини, док ће у осталим крајевима појава слабе кише бити локална и краткотрајна. У току ноћи очекује се ширење падавинске зоне на целу земљу и појачање интензитета кише и пљускова.
Ветар слаб и умерен, на планинама и у кошавском подручју повремено јак јужни и југоисточни ветар, који ће у Војводини (осим јужног Баната) бити у скретању на северни и североисточни.
Најнижа температура од 6 до 15, а највиша од 13 на северозападу Војводине до 27 степени на југоистоку Србије.

Време у Београду

У главном граду умерено до потпуно облачно и мало свежије с појавом кише у прекидима. Падавине се најпре очекују ујутро, а затим касније после подне, увече и ноћу, када ће доћи и до појачавања интензитета падавина.
Ујутру ветар појачан, југоисточни, а током дана углавном слабог до умереног интензитета и са тенденцијом скретања на североисточни у послеподневним сатима.
Најнижа температура од 13 до 15, а највиша око 19 степени.

Време наредних дана

У петак на северу и западу Србије ујутро очекује се киша која ће током дана престати. У осталим крајевима, најављује се киша, пљускови и грмљавине, који ће у јужној, централној и источној Србији понегде бити и израженији уз количину падавина од 20 до 40 мм, а на подручју АП Косова и Метохије локално и са више од 60 мм за 24 сата.
На крајњем југоистоку падавине ће почети тек у петак после подне, а максимална температура у овом делу Србије понегде ће достићи 30 степени.
Истовремено на северозападу ће бити осетно хладније (око 15 степени). За викенд се очекује и даље повремено краткотрајна киша и локални пљускови, који ће у суботу још понегде на југу и југоистоку бити праћени грмљавином, али се обилне падавине не очекују.
Почетком наредне седмице, у понедељак и уторак, биће претежно сунчано уз мањи пораст дневних температура, а од среде најављује се ново пролазно наоблачење с кишом.
Коментар